Kaura on terveellinen elintarvike

Kaura on noussut viimeisten vuosien aikana todelliseksi hittiviljaksi, jonka suosiosta ei voi enää kiistellä. Se on erityisen hyväksi diabeetikoille, sillä se tasaa verensokerin vaihtelua ja auttaa allergiaoireiden hoitamisessa sekä rasvatasapainon hoidossa. Kaikkein vaikuttavin aine on beetaglukaanissa, joka on sen sisältämä kuitu. Mielenkiintoinen seikka on myös sen positiivinen vaikutus kolesterolin kohdalla, sillä se auttaa hallitsemaan tätä vartalon kannalta haitallista ainetta. Tähän asiaan on herätty myös Suomessa, jossa on jo perinteisesti viljelty paljon kauraa.

Kauran positiiviset vaikutukset

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, kuinka kaurapitoinen ruokavalio on toiminut tukena painonhallinnassa. Se on pienentänyt vyötärön ympärillä olevaa rasvaa sekä tehostanut maksan toimintaa. Näin ollen elimistöstä vaarallisia haitta-aineita poistava elin toimii entistäkin paremmin, mikä on positiivinen asia kenelle tahansa. Kauraa ei voi myöskään syödä liikaa – tutkimusten mukaan ei ole havaittu haittavaikutuksia, joilla olisi toimintakykyyn vaikuttavia seikkoja. Sitä suositellaankin käytettäväksi yhtä lailla kuin kalliita ravintolisiä, joita voi ostaa kaupan hyllyiltä. Säästyneet rahat voikin käyttää esimerkiksi pelaamiseen, johon voi tutustua tarkemmin toisella sivustolla.

Tuote ei ole hinnalla pilattu

Toisin kuin monet muut terveelliset ruuat, on kaura hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Tuotteesta riippuen saattaa tätä ihmeainetta saada parhaassa tapauksessa jopa euron kilohintaan. Kaikkein parasta on, että kilon paketista riittää kymmeniä ainesosia. Jos haluaa ostaa huippusuosituksia nousseita annospusseja, ne ovat hieman kalliimpia – tusinan paketin hinta pyörii 3 euron kieppeillä. Kaikkein kalleimpia ovat kuppeihin pakatut ja maustetut annokset, jotka saattavat vaihdella 2-3 euron tuntumassa. Näin ollen on mahdollista säästää merkittäviäkin summia rahaa, jos haluaa tehdä päätöksiä hinta edellä.

Kaurasta voi valmistaa mitä maukkaimpia ruokalajeja. Kaikkein perinteisin on tehdä klassista kaurapuuroa, jonka joukkoon sekoittaa suolaa, hedelmiä ja marjoja tai vaihtoehtoisesti syö sen kevytmaidon sekä voinapin kanssa. Kyseistä ruokalajia parempaa päivän aloitusta ei voi yksinkertaisesti olla, mikä on todella hyvä asia. Kuidut auttavat nälkää pysymään loitolla pitkään sekä täyttävät mahan terveellisellä tavalla.

Gluteeniton kaura räjäytti potin

Uusimpana uutuutena on tullut gluteeniton kaura, joka on saavuttanut laajan kansainvälisen suosion. Se tarkoittaa käytännössä, että missään tuotantovaiheessa ei ole tullut joukkoon muita viljoja, joissa on gluteiinia. Tämä prosessin vaativuus näkyy myös gluteenittoman kauran hinnassa, sillä se on huomattavasti kalliimpi kuin tavallinen kaura. Tämä tuoteryhmä on toisaalta avannut myös ovia suomalaistuotteille, sillä kyseiseen tuoteryhmään on panostettu kovasti kotimaisilla tehtailla.